Zoals ieder jaar hebben we een workshop bloemschikken voor de kerst aangeboden aan onze leden. In een sfeervol atelier Flowers hebben we weer prachtige werkstukken gemaakt.

Schors, vilt, lijm, snoeischaar en dennengroen: dat waren slechts enkele van de ingrediënten waarmee de cursisten van de Workshop Advent/Kerststuk aan de slag gingen. De cursisten werkten aan twee tafels aan verschillende Kerststukjes. Eén groep maakte een langwerpig horizontaal stuk waarbij in een aantal bakjes van schors werden gedecoreerd met diverse kleine priegeltjes: kleine kerstballetjes, sparappeltjes, takjes van een naaldboom of glinsterende sterretjes.
De andere groep maakte een viltbal. Hierbij werd om een bal van styropor een lange strook vilt gewonden. In een gat in de bal kwam een brok oasis terecht waarin de dennentakjes, het mos, eucalyptusbladeren en natuurlijk de keuze van de maakster op het gebied van sterren, kerstballetjes en andere versieringen werden gestoken.
De deelnemers die een viltbal maakten, konden kiezen tussen een grote of een kleine bal. Koos je een kleine, dan mocht je ook nog een kerstklok vullen met mos en zilveren dingetjes. Leuk!

Achteraf was het nog mogelijk om kunstsneeuw op de werkstukken te laten spuiten. In heerlijk winterse sferen gingen alle dames na een glaasje vruchtensap of glühwein naar huis.

Anne-Marie Vermazen