Op 13, 14, 15, 20, 21 en 22 oktober namen in totaal 67 leden van de PVPZ deel aan de workshop voor Chocoholics bij Chocolate Lovers.
Alle opbrengsten van de workshops die Chocolate Lovers verzorgt gaan naar een goed doel: zoals bijvoorbeeld het ondersteunen en opzetten van minimaal één super Opkikkerdag in Zeeland.

De workshop startte met een korte film over de oogst en verwerking van cacaobonen tot cacao nibs in Afrika.
Na de film gingen we zelf aan de slag: we kregen marsepein om truffels mee te maken.
We verdeelden het marsepein in drie delen en vermengden één deel met speculaaskruiden en één deel – heel verrassend – met kerriepoeder, één deel lieten we naturel. Van de marsepein draaiden we balletjes, die we later in vloeibare melkchocolade doopten en konden versieren met nootjes en andere lekkernijen.
Daarna gingen we aan de slag met de bonbons. We vulden melkchocolade cupjes met ganache, een creme op basis van boter en room. Er waren verschillende smaken ganache: bosvruchten, aardbeien, caramel, butterscotch en pure chocolade. Na het vullen topten we de cups af met melkchocolade en pasten we weer een versiering toe van noten, strooisel of suikerhartjes.
Tot slot goten we flikken van het restje melkchocolade. Ook de flikken werden versierd met strooisel en noten. Na afloop kregen we de zelfgemaakte lekkernijen mee in een mooi doosje en zakje.
Al met al was het een heel gezellige avond, om je vingers bij af te likken!