Op woensdag 6 maart 2019 organiseerde de PVPZ een kinderworkshop broodjes bakken, lees hier hoe het is geweest.

Broodjes bakken


Tijdens de voorjaarsvakantie, op woensdagmiddag 6 maart, kon een groepje van 10 kinderen (meisjes én jongens) zelf broodjes bakken onder begeleiding van één van de bakkers van Bakkerij Schrieks aan de Distributieweg in Vlissingen. Ze kregen elk een plastic schort voor en een papieren muts, waarop ze zelf hun naam konden schrijven. Eerst werd uitgelegd welke ingrediënten voor het brooddeeg nodig is en konden ze zelf zien hoe het bakproces verliep. Daarbij mochten enkele kinderen zelf de bolletjes deeg, die uit een machine op een lopende band rolden, stuk voor stuk op een plaat leggen.

Hierna konden ze beginnen met het kneden, rollen en vorm geven van de bolletjes. Ze konden speciale figuurtjes/vormpjes gebruiken of hun eigen fantasie gebruiken en bijv. een donut of egeltje maken. Daarna gingen de platen in een rek op wieltjes de oven in. Ze mochten ook zelf lekkere bolussen draaien, met hun handen in de kleverige gekaramelliseerde suiker kneden en draaien!

Er was ook een pauze, waarbij ze getrakteerd werden op een muffin die ze zelf met slagroom en snoepjes mochten versieren en opeten onder het genot van limonadesiroop. Ook aan de begeleidende ouders werd gedacht: die kregen een grote bokkepoot koek bij hun drankje. Ondertussen hield de bakker de ovens in de gaten en hij had ook eierkoeken voor de kinderen gemaakt

 20190306 1536580

Tijdens het wachten totdat de broodjes afgekoeld waren, kreeg elk kind een “Bakkersdiploma” op naam uitgereikt. 

Aanhet eind kregen de kinderen elk een plastic zakje waarin ze hun eigen broodjes van de plaat mochten doen en de bakker vulde die aan met een zakje bolussen en een zakje eierkoeken! De kinderen vonden het een hele gezellige middag en hebben genoten! En achteraf hebben ze ook nog veel lekkers overgehouden voor thuis! Wat hen betreft voor herhaling vatbaar!

Geschreven door Sandra Telussa