Op vrijdag 19 oktober 2018 werd door de personeelsvereniging de eerste popquiz van de Provincie Zeeland georganiseerd in ons knusse Abdijcafé.

IMG 1956IMG 1958

De heren Bert van Leerdam en Maurits Portier bekend van lokale radio en televisie waren de presentatoren. De heren hadden een leuke quiz in elkaar gedraaid. Aan de hand van diverse onderdelen moesten geluidsfragmenten geraden worden, maar ook beeldfragmenten kwamen aan de orde. Zo was er een ronde waar platenhoezen afgebeeld werden waarvan de titel en artiest geraden moesten worden. Ook kwam de algemene kennis van de muziek naar boven en begon het duo met de vraag wat de namen waren van de leden van Queen als opwarmingsvraag. En niet te vergeten, voor de Nederlandstalige liefhebber was er ook een ronde aanwezig.

IMG 1959IMG 1960

De moeilijkheidsgraad van de quiz wisselde enorm. Sommige vragen waren erg makkelijk, maar een deel was ook lastig. Omdat een aantal vragen niet te moeilijk was, was de quiz voor iedereen toegankelijk. Het moet niet te lastig zijn, maar natuurlijk ook weer niet te makkelijk.

IMG 1961IMG 1964

De winnaars van de eerste editie van de Provincie popquiz waren Bernadette Lere, Lievijn van Helden, Albert Vermue en ondergetekende. Gezien het feit dat de heren Van Leerdam en Portier iets meer gericht waren op de wat oudere muziek was het voor de jonge gasten die aanwezig waren misschien soms net iets te lastig. Iets meer variëteit was beter geweest, al is het voor de quizmasters lastig in te schatten voor welk publiek de quiz gemaakt moest worden. De winnaars waren blij met introducé Albert die behoorlijk wat van die ouwe meuk afwist.

IMG 1966

De dIMG 1963IMG 1962eelnemers hebben het naar mijn weten naar hun zin gehad en deze activiteit van de personeelsvereniging lijkt mij dan ook voor herhaling vatbaar. Eens in het half jaar zou wat mij betreft een mooi streven zijn.

Met zo’n 27 deelnemers was de bezetting best aardig, al zou het mooi zijn, als de quiz nog een keer georganiseerd wordt, dat de bezetting iets groter is. De popquiz is er voor iedere muziekliefhebber.

Met dank aan de organisatie en de heren Van Leerdam en Portier voor de geslaagde avond.

 

Geschreven door Roeland Alders