Op woensdag 27 en maandag 22 november 2017 vond de workshop Krijtbord plaats, hierbij een terugblik.

Samen met een collega die ook van handlettering houdt had ik me opgegeven voor de workshop krijtbord. Handlettering is het tekenen van woorden en momenteel razend populair. Dat bleek ook uit het aantal aanmeldingen. Beide workshopavonden zaten vol en werden verzorgd door Marijke Vanhommerig. Marijke biedt haar tekentalent aan en kan worden ingehuurd om typetjes, portretjes en quotes te tekenen. Daarnaast verkoopt zij wenskaarten uit eigen collectie en geeft ze diverse workshops.

IMG 9005

We kregen allemaal ons eigen krijtbord van 40x60 cm en Marijke leerde ons hoe je zo’n nieuw bord klaar maakt voor het allereerste gebruik. Ons materiaal bestond uit potlood, papier, krijtjes, tape en een doek om alles weer uit te kunnen vegen. Ook kregen we allemaal een A4-tje met voorbeelden. Marijke deed ons enkele lettertypes voor en daagde ons uit om onze namen ook op deze manier te tekenen. Zij zo uit de losse pols op de flipover, wij met wat meer inspanning op ons krijtbord.

IMG 9337

We leerden nog een trucje hoe je een soort carbonpapiereffect bereikt, kregen tips om mooie indelingen te maken en weten nu ook hoe we van die gave banners kunnen tekenen. Het was heel leuk en gezellig. Na afloop konden we allemaal het krijtbord met een zelfgemaakte quote mee naar huis nemen. Om ergens leuk neer te zetten of… thuis nog eens te oefenen!

Geschreven door Monique Asselot