Op woensdag 31 mei 2017 vond een muziekavond met Nederlandstalige luisterliedjes en moderne dans plaats, hierbij een terugblik.

Woensdagmiddag Voorhal Statencomplex.
De voorhal is omgetoverd tot een zaal, gereed voor een optreden.

Impressie

17:00
Een auto met enkele muzikanten en de geluidsman arriveert. Zij beginnen ijverig alles uit te laden en gereed te zetten. Kort daarna komt ook de choreograaf met een paar dansers. Ik vertel ze waar ze hun spullen kunnen leggen en waar ze zich kunnen verkleden.

18:00
Een telefoontje van één van de dansers die niet weet hoe ze op het Abdijplein moet komen. Via de mobiel wordt uitgelegd hoe ze er kan komen.

18:30
De groep muzikanten en dansers compleet.
Tussendoor even snel een (super lekker) frietje bij de frietboetiek in de Reigerstraat eten.

19:00
De apparatuur wordt uitgetest er wordt wat proef gezongen. Het welkomstwoord wordt geoefend en een danser met mobiel en oortje in oefent de laatste moves van haar dans.
De dames van de catering zijn druk in de weer met alles gereed te zetten.

19:30Bezoekers
De bezoekers druppelen binnen en genieten van een kopje koffie/thee.

20:00
De voorstelling begint. Iets meer dan veertig mensen zitten in de zaal.
Iedereen wordt hartelijk welkom gewenst en vervolgens is de microfoon voor het muziekensemble Vier, er wordt ingezet met het nummer "Anders Anders" van Herman van Veen.

Bij het derde nummer "Ik heb je lief" van Paul de Leeuw komen er drie jonge dames van de trap de zaal ingelopen; de dansers.

Dansers21:00
Tijd voor een pauze met een drankje in de Omloop. Na een kort half uurtje wordt het programma vervolgd. In totaal worden er 25 nummers gespeeld waarvan er bij zeven nummers een dans wordt opgevoerd.

 

 

22:30
De voorstelling is ten einde.
Er wordt afscheid genomen van de zangers en dansers. De muzikanten krijgen een kleurrijk bloemetje en de dansers een strandlaken met de vlag van Zeeland.
De bezoekers gaan weer huiswaarts en er wordt opgeruimd, ook de zaal wordt weer omgetoverd tot de Voorhal zo wij die kennen.

23:00
De muzikanten, de geluidsman, de dansers en ook ik rijden weer naar huis.
We kunnen terugkijken op een geslaagde avond.

Marjan Smolenaers-Dees

Impressie 2

Woensdagavond 24 mei vond de door de PV georganiseerde muziek- en dansavond plaats. Ik had me daarvoor aangemeld met een aantal buurvrouwen/vrienden.Iedereen had er veel zin in, gezien het mooie programma in een combinatie van bekende Nederlandse liedjes, begeleid door muziek en moderne dans.

Helaas kon ik zelf door onvoorziene omstandigheden op die dag, niet aanwezig zijn, wat ik héél erg jammer vond. M’n buurvrouwen  lieten mij na de voorstelling weten dat ze heel erg genoten hadden van de prachtige teksten en muziek en uiteraard ook van de mooi uitgevoerde dansen.

En iedereen loofde de prachtige entourage van de Voorhal en de Omloop !

Jacqueline Berkel